Vergi uyum çözümleri

Sekliyleacun, işletmeler ve gerçek kişiler için vergisel riskleri azaltmaya odaklı uyum hizmetleri sunar; incelemelere hazırlık, planlama ve iç süreç düzenlemeleri önceliklidir.

Kısa Bakış

• Uyum değerlendirmesi ve önceliklendirme
  • Vergisel planlama ve belge düzenleme
  • Denetim hazırlığı ve uygulama kontrolü
  • Personel için uyum eğitimleri

Hızlı Analiz

Mevzuat değişikliklerine hızla yanıt veren önlemler ile operasyonel ve kayıt süreçlerinin uyumlu hale getirilmesi hedeflenir. İlk adım olarak kapsamlı bir tarama yapılır.

Hizmet Başlıkları

Risk Değerlendirmesi

Mevcut kayıtlar ve beyanlar üzerinden öncelikli risk alanları tespit edilir ve düzeltici yol haritası hazırlanır.

Vergisel Planlama

Uygun vergi stratejileri ile vergi yükü yönetilirken mevzuata uyum korunur ve belgeler düzenlenir.

Eğitim ve İç Kontrol

Personel için pratik rehberlikler, iç süreç kontrol noktalarının kurulması ve takip mekanizmaları sağlanır.

Uyum Süreci — Adımlar

Kayıtlar, beyanlar ve iç prosedürler incelenir; öncelikli riskler ve eksiklikler raporlanır. Uygulanabilir iyileştirme önerileri sunulur.

Tespit edilen önceliklere göre düzeltici işlemler, zaman çizelgesi ve sorumlular belirlenir; uygulama süreci izlenir.

Denetim öncesi dokümantasyon, yetkilendirme ve görüşme provası yapılır; inceleme sırasında ihtiyaç duyulan destek sağlanır.

Uzman Kadro

Uzman foto

Kıdemli Uzman

Deneyimli ekip, mevzuat takibi ve uygulama odaklı çözümlerle müşterilere rehberlik eder. İş süreçleriniz için pratik ve uygulanabilir öneriler sunarız.

Uyum Kontrol Listesi

Aşağıdaki tablo, sık karşılaşılan uyum alanları ve tipik süre tahminlerini özetler.

Alan Önem Tahmini Süre Çıktı
Kayıt ve belge düzeni Yüksek 1–3 hafta Eksik düzeltme listesi
Beyan tutarlılığı Orta 1–2 hafta Uyum notları
Denetim hazırlığı Yüksek 2–4 hafta Denetim paketi
Personel eğitimi Düşük 1 gün–2 hafta Eğitim materyali

Vaka Çalışmaları & Çağrı

Örnek Çalışma

Bir müşteride yürütülen kapsamlı tarama ile beyan süreçleri düzenlenmiş, eksikler giderilmiş ve sonraki incelemeler için hazırlık sağlanmıştır.

İhtiyaçlarınıza göre uyarlanmış paketlerle kısa sürede somut çıktılar sağlanır. İlk adım için lütfen iletişime geçin.